Ok, ik ben dus een geofiel…

Op vijf willekeurige plekken ergens op deze aarde gedropt worden, goed om je heen kijken en dan bedenken waar je staat. Dat is grofweg de essentie van het spel geoguessr.com. Het landschap, de begroeiing en bebouwing, alles om je heen vormt een aanwijzing. Hoe zien de auto’s, straten en huizen er uit? In welke taal en/of schrift zijn de borden en opschriften? Aan welke kant van de weg rijden de auto’s? Zie je ergens reclame of een wegnummer?

31176 punten - Capture [800x600]

Je kunt lang rondlopen en zoeken naar aanwijzingen, je kunt parallel in een tweede tabblad iedere clou gaan “googlen” of gewoon domweg snel wat gokken. Ieder spel bestaat uit vijf ronden waarin je de vlag moet plaatsen. Ik ben inmiddels zwaar verslaafd aan dit voormalige weekendspelletje (via @geenstijl). Nu nog een keer boven de 31176 punten zien te komen…